ALLAN FJELMBERG

Allan Fjelmberg

Lege, sertifisert i livsstilsmedisin

MA i folkehelse & livsstilsmedisin

Allan Fjelmberg

Ble ferdigutdannet lege i 2007. Han har bakgrunn som allmennlege og har siden 2012 arbeidet ved Skogli Helse- og Rehabiliteringssenter på Lillehammer. I tillegg har han i perioder fungert som tilsynslege ved Fredheim Livsstilssenter.

Master i folkehelse og livsstilsmedisin

Han har samtidig videreutdannet seg innenfor livsstilsmedisin og fullførte i 2016 en mastergrad i folkehelse med fokus på livsstilsmedisin via Loma Linda universitetet i California.

Loma Linda universitetet tilbyr utdannelse innenfor livsstilsmedisin mye på bakgrunn av ders omfattende forskning på livsstil og helse. Loma Linda er i tillegg ett av fem «blue zones» områder i verden hvor levealderen tradisjonelt er høyere enn andre steder. Befolkningen lever både lenge og sunt og har lavere forekomst av hjerte- og karsykdom, diabetes, overvekt og andre livsstilssykdommer.

Sertifisering i livsstilsmedisin

Fra og med 2017 har leger mulighet til å videreutdanne seg i livsstilsmedisin gjennom International Board of Lifestyle Medicine. Som første norske lege ble Allan sertifisert i livsstilsmedisin i november 2017.

Gjennom konsultasjoner, foredrag, artikler og andre folkehelserelaterte aktiviteter motiverer han mennesker til å utnytte potensialet som en sunn livsstil har både i forebygging, behandling og i en del tilfeller reversering av kroniske sykdommer.

Helseforedrag høsten 2022

20. september

Fibromyalgi og levevaner, Fibromyalgi-uka - 2022, Savalen Høyfjellshotell

27. oktober

Levevanenes påvirkning på hjernen, Seniordagen, Rådhuset Øvre Eiker Kommune

2. november

Artrose og levevaner, Livsstilsklubben i Mysen, Adventistkirken

15. november

Artrose og levevaner, Livsstilsklubben på Lillehammer, Adventistkirken

5. desember

Artrose og levevaner, Livsstilsklubben i Hønefoss, Adventistkirken

AF_foredrag_c.jpg